Blogger Templates by Zaizul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video Emas Popular

Loading...

Antara Konsep Pelaburan EMAS yang GLAMER & FOFULAR di Malaysia ( Kena Hati-hati )

Saturday, March 24, 2012
sumber: www.pokli.com


Asssalamualaikum w.b.t

Tahniah kepada peserta seminar percuma di Public GOLD seluruh Malaysia & Bengkel Strategi 5B selama 2 hari di Vistana Kuantan hujung minggu lepas.....moga dapat ILMU tu di manafaatkan dan disampaikan & dimanafaatkan kepada orang lain...

Bercerita tentang Pelaburan & Peniagaan Emas & perak secara fizikal ni mungkin tidak sesuai dengan anda kerana banyak faktor-faktor kekangan seperti modal & masa mungkin melalui perkongsian dapat memberi manafaat kepada orang lain....saya suka berkongsi ilmu tentang perniagaan emas ini kerana kenaikan harga emas yang naik setiap tahun mungkin kalau ada pihak lain yang memiliki emas secara automatik mereka pun turut sama mendapat manafaat dari simpanan emas tersebut.

Untuk menjadi orang yang berjaya....kita perlu jadikan kehidupan kita ini amat bermakna kepada orang lain...saya rasa amat bertuah melalui perkongsian ILMU & kemahiran dalam EMAS & Perak membolehkan orang lain seperti anda dapat membuat duit / jana pendapatan dalam diam aka menjana pendapatan sambil tidur....wowowowowo....anda buat...anda ada ilmu....anda ada strategi...anda dapat...

pasti diluar sana ramai yang pelik kenapa anda banyak melakukan kesilapan dalam pelaburan emas & perak???? sepanjang seminar percuma di seluruh malaysia...pokli telah tanya & menganalisa kenapa ramai orang tertipu dalam pelaburan emas.....jawapannya adalah ILMU...masih ramai rakyat Malaysia yang masih cetek dalam ILMU emas pelaburan........tapi......takpe.....selalunya orang yang BERJAYA memang banyakkkk melakukan kesilapan & mereka yang berjaya akan BELAJAR dari kesilapan yang lepas & mengambil pengajaran...takkan nak kena tipu 2 kali......


antara konsep pelaburan emas yang GLAMER & FOFULAR di Malaysia adalah :-

1) Sistem Manipulasi - beli emas..pajak....beli emas ..pajak......dari 1kg...pajak dapat 650g dan beli & pajak hingga tinggal sekeping.....hehehe....untung ker????? untung ketika jual & harga emas naik.....

2)Sistem 35/65 & 30/70 - sistem ini mmg glamer dikalangan pelabur-pelabur emas di malaysia.....maknanya.....pelabur-pelabur emas membeli emas cuma membayar 35% dari harga emas & balance di pajak di Ar RAHNU & pajak gadai......keuntungan kepada pelabur bila harga emas naik dalam 6-12 bulan dan dijual kepada peniaga....tapi bagaimana kalau nilai MARHUM jatuh???? macam sekarang nilai Marhum turun kepada RM194/g untuk 999.9? mmmmmm sebab itu mindset pelabur penting dalam menfokus pelaburan & target keuntungan...kena ada ILMU hisab...contohnya anda kena tanggung KOS ar rahnu selalunya 0.75% sebulan dari nilai MARHUM....

3) Pembayaran keuntungan % secara bulan2- ramai pelabur-pelabur di seluruh malaysia suka cara pelaburan ini....bagi mereka...cara ini MENGUNTUNGKAN & mendapat pulangan secara pasif setiap bulan...hehehehhe...adakah ini GENUINE? jawapnya....bergantung pada syarikat yang membuat sistem ini......selagi masih beroperasi INSYA -ALLAH mereka boleh memberi pulangan bulan2 & ada pelabur baru yg top up dalam BIZNES mereka.......sebagai pelabur bijak....anda kena buat kajian & semak status syarikat tersebut samada berdaftar dengan SSM, Bank Negara dsb.....(cek di mana mereka beroperasi supaya senang nak tahu bila nak tuntut balik pelaburan anda....tu pun kalau ADA..kalau buka/daftar di LUAR NEGARA???)

4) Spekulasi - cara ini amat popular sebab anda boleh monitor harga emas semasa & boleh LOCK utk membeli dan menjual balik dalam tempoh yang cepat apabila harga NAIK....biasanya tempoh 1 - 3 bulan......kena pandai tengok HARGA EMAS....

5) Pelabur EMAS - konsep ini amat selamat & menguntungkan...sebab....beli emas simpan....sebab matlamat nak jadi jutawan emas....saya perlu ada emas 5.6kg untuk bergelar jutawan emas....berbanding tahun 2009 beli emas public gold Rm1juta dapat lebih kurang 9.5kg .....heheheehe....

5.6kg x RM179 =RM 1,002,400 ---  nak jadi jutawan emas ini FORMULA dia
(harga semasa tgk di www.publicgold.com.my)


6) Peniaga / Tauke EMAS - inilah pilihan terakhir kepada pelabur-pelabur emas menjadi tauke emas & usahawan emas.....sebab bukan ramai orang nak jadi tauke....ramai dikalangan pelabur mempunyai pekerjaan tetap & perniagaan lain....so pilihan kerjaya tauke emas ini pulangan amat menguntungkan jikalau MEMPUNYAI keinginan, modal, motivasi, kemahiran perniagaan & rangkaian perniagaan yang luas....setiap pelaburan & perniagaan ada cabaran & risiko yang perlu ditanggung???????/


so apa pilihan anda????

berdasarkan kajian saya, ramai yang memilih mejadi pelabur emas & peniaga emas .....alang2 membeli emas Rm20k bersama Public GOLD dah layak bergelar sebagai pengedar & dapat benefit yang ditawarkan pihak Public GOLD samada dalam bentuk tunai @ hadiah2 sampingan (percutian/dirham/ tabung kereta dsb)....

TAPIIIIIIIIIIIIIIIIII.....sebelum anda menjana keuntungan dalam pelaburan & perniagaan emas FIZIKAL.....ada beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan......


1) Faktor Produk-pilih produk yang sesuai untuk pelaburan & perniagaan ANDA.....contoh GOLD BAR & COIN amat sesuai sebagai pelaburan & ketulenan GOLD BAR/ COIN  harus 999.9 & 916...

2) Faktor Harga - harga yang ditawarkan adalah kompetetif & selaras denan harga semasa berdasarkan harga dunia...contoh mengikut harga di www.kitco.com & www.goldprice.org ....ini penting sebagai pelabur anda boleh pilih produk yang sesuai apabila INGIN membeli & MENJUAL produk tersebut...


3) Faktor Spread - susut nilai harga emas penting dalam mengukur keuntungan / break even dalam pelaburan anda.....contoh kena pilih spread yang paling rendah & kompetetif.....paling rendah paling bagus....contoh spread 4.5% -6% 5paling sesuai untuk pelaburan anda.....harga emas naik 8% sebulan anda dah untung 8%- 4.5%(spread) =3.5% profit sebulan....

4) Faktor kecairan- anda perlu pilih syarikat & pengedar yang mempunyai kewangan yang kukuh demi membeli balik emas yang anda beli dahulu......sebab ada syarikat2 yang boleh menjual emas sahaja...tapi bila nak beli balik.....mereka dah HILANG atau xde kewangan kukuh untuk membeli balik....tahukah anda...exits point kepada pelabur emas adalah apabila mereka MENJUAL....time menjual mereka mendapat KEUNTUNGAN atas kenaikan harga EMAS tersebut (CAPITAL GAIN)

5) Faktor Mudah Cair - pilih syarikat & pengedar yang mempunyai rangkaian yang luas dalam proses pembelian & penjualan emas & Perak FIZIKAL....ini penting.....anda boleh memiliki & menjual EMAS bila2 masa dan berdekatan dengan tempat kediaman anda.....macam public gold ada lebih kurang 17 cawangan di seluruh malaysia...so senang kepada pelabur-pelabur emas untuk memiliki emas dengan berkunjung ke cawangan terdekat....tgk di sini (RANGKAIAN CAWANGAN)atau http://www.pokli.com/p/rangkaian-pokli-wealth-management.html

6) Faktor TAMBAHAN produk / Kelebihan Produk - pilih syarikat yang menawarkan nilai tambah kepada pelaburan emas & perak fizikal anda seperti JAMINAN BELIAN BALIK, terima belian balik walaupun CALAR / BENGKOK / PATAH / KEMEK / HILANG RESIT./Hilang KAD ketulenan...ada KAD Ketulenan.....

7) Menawarkan kemudahan Pajak Gadai & Bayaran ANSURAN kepada Pengedar & Pelabur- pilih syarikat yang boleh anda gunakan teknik - teknik pembayaran ansuran (EPP-Easy Payment Program) & anda boleh pajak GOLD BAR DINAR anda beli dengan hantar kepada Public GOLD....Pihak PG boleh membuat tempahan emas dengan bayaran Ansuran sebanyak 4kali dalam 4bulan...contoh nak beli emas RM20k...anda boleh beli emas bayaran setiap bulan RM5,000 jer dan apabila dah abis bayaran bulan ke empat..anda boleh memiliki emas tersebut....kalau PSP- Public Safe Program - anda boleh pajak emas di Public GOLD tapi terhad kepada pengedar anda dapat 65% duit dari harga PG SELL...caranya bawa emas di cawangan publi gold dan anda bole pajakk......mudah untuk cairkan wang bila2 waktu kecemasan..

8) Menawarkan peluang PERNIAGAAN kepada PELABUR - syarikat memberi imbuhan (cash&bkn cash) & royalti kepada pelabur jika anda rekemen kawan2 & kenalan untuk sama2 terlibat dalam memiliki & menyimpan emas & perak ini...wow ni untung 2 dalam 1......walaupun saya simpan emas dalam peti besi...saya boleh memberi manafaat dengan berkongsi kepada orang lain...dan apabila orang lain pun ingin membeli emas ini...anda dapat ROYALTI...ini dah PASIF INCOME beb...hehehhehehe.......tapi ramai sekarang yang dah menjadi peniaga EMAS & PERAK secara Full time seperti saya....hehehehe...saya cuma rekemen orang beli emas dengan Public GOLD...saya dapat ROYALTI....hehehe...baggus la..untuk jana income......buka mulut pun ada EMAS...hehehehe



0 comments:

Post a Comment