Blogger Templates by Zaizul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Video Emas Popular

Loading...

Selamat Datang Tahun 2011

Friday, December 31, 2010
Assalamualaikum semua... 

Harini ini kita sudah berada di tahun 2011. Selamat Datang Tahun 2011. Cepat rasanya masa berlalu... pejam celik..pejam celik... tahun 2010 ditinggalkan dengan seribu kenangan. Saya cuma akan review kembali apa yang telah berlaku pada Emas.... Berapakah peratus kenaikan emas untuk tahun 2010? Jom kita saksikan bersama...

Graf kenaikan harga Emas ini anda boleh dapati di http://www.kitco.com/ 
Ini adalah graf  kenaikan harga Emas dipasaran dunia. bermua pada 1hb Januari 2010 hinggalah 31hb Disember 2010. Data ini digunapakai oleh tokey-tokey Emas dan saudagar-saudagar Emas....  :) Nilai harga Emas terendah ialah 1061.40 Usd/oz dan tertinggi ialah 1423.7Usd/oz.

Untuk mengira kenaikan Emas Dunia , kita kira pada 1hb Januari 2010 dan 31hb Disember 2010. 1hb Januari 2010 = 1121.50Usd/Oz, 31hb Disember 2010 = 1405.50Usd/Oz....Jadi Berapa peratus kenaikan Emas untuk tahun 2010? 

                                     1405.50 - 1121.50      x  100%
                                               1121.50

                                     = 25.3 %
 Ya kenaikan harga Emas untuk tahun 2010 ialah 25.3%          
Peratus kenaikan yang tinggi.... lebih tinggi daripada ASB.!  :)

Tahniah kepada penyimpan-penyimpan Emas.... anda memilih jalan yang betul! 

Kepada mereka yang hanya melihat kenaikan harga Emas... apa kata anda menabung 1 Dinar dahulu.... lihat kesannya... Ini kerana Dinar Emas adalah urusniaga yang di gunakan oleh Rasullullah S.A.W. :)

Jurufoto terima Dinar dan Dirham sebagai pembayaran untuk tahun 2011...

Thursday, December 23, 2010
Assalamualaikum.

Satu perkembangan positif daripada rakan sekampung saya  En. Harris http://nahamphoto.com/ yang telah mula mengorak langkah baru untuk Tahun 2011 ini. Ianya sesuatu yang menarik!

Beliau akan menerima pembayaran Foto perkahwinan dengan menggunakan dirham dan dinar Emas. untuk keterangan lanjut sila hubungi 013-7443734 En Harris.


Untuk mendapatkan Dinar Emas.... anda boleh menghubungi saya

Bagaimana mula MyPublicGold (MPG) mula " jatuh cinta dengan Emas"

Wednesday, December 22, 2010
Assalamualaikum semua...  Moga saudara-saudari dilimpahi kerahmatan dan selalu mengingati Allah S.W.T.

Hari ini saya akan menceritakan bagaimana saya @ MPG mula Jatuh cinta dengan Emas.... hahaha nak dengar tak? Saya pasti anda berminat untuk tahu kan? hehehe   Cinta pandang pertama ke? 

Sebenarnya perkembangan Emas ini telah lama juga saya ikuti, iaitu sejak tahun 2008. Blog yang saya ikuti ialah www.jutawanemas.com yang mana adminnya En. Syukor Hashim. Orangnya kecil sahaja, tapi mindanya sarat dipenuhi dengan info-info Emas yang terkini dan data-data Emas yang SUPER EXCELLENT!

Berapa harga 1gm Emas pada itu? Jika tidak silap saya, harga Emas pada waktu itu ialah RM87 sahaja. untuk 1g...... Wow Murahnya! Tidak.... bagi saya emas pada waktu itu adalah MAHAL! sangat MAHAL

Kenapa dikatakan mahal? Ini kerana saya tidak mendalami Ilmu Emas dengan mendalam. Disamping mindset yang telah diprogramkan "Emas  MAHAL", "Emas  MAHAL", "Emas  MAHAL". Begitulah mind et seorang lelaki. hahaha. Saya pasti jika ditanya berkenaan Emas pada lelaki, mereka pasti buat endah, tak endah sahaja, ini kerana bagi mereka, Emas ini sesuatu yang merugikan kerana MAHAL serta akan diberikan bermacam-macam lagi alasan yang "konkrit" pada mereka, untuk mengelakkanya. hehehe Tapi kadang-kadang bukannya apa.... " pitisnya takde " hihihi ( sHHHyyyy )

Ini berlainan dengan wanita yang juga telah program kat minda mereka juga dengan "Emas  MAHAL", "Emas  MAHAL", "Emas  MAHAL" kalau laki aku kaya, aku nak borong semua..... hehehe. Jadi wanita  sebenarnya orang yang sangat peka dengan Emas. Ini tidak dapat dinafikan. Ini kerana Emas ialah simbol kekayaaan, kehebatan, juga penambah seri kecantikan seseoranag wanita. kan kan kan? Tak percaya tanya Isteri anda ataupun Ibu anda.... mereka juga cintakan emas....

Kesilapan yang besar yang saya lakukan ialah tidak mengambil peluang yang telah disajikan oleh En. Syukor admin Jutawanemas.com. Saya hanya di kejutkan oleh isteri saya, apabila dia mula membeli Dinar Emas Public Gold pada 28/07/2010. Iaitu 10 Dinar. Harga belian pada hari itu ialah RM5470. Rupa-rupanya dia telah study 3 bulan berkenaan dengan Emas sebelum membuat keputusan untuk membeli.


Setelah dia membeli 10 dinar tu, saya mengikuti rapat dan mula mendapatkan info-info terkini mengenai emas. Ternyata Emas ialah satu bentuk tabungan yang menguntungkan, dalam tempoh 2 bulan sahaja harga belian Emas isteri saya sudah boleh menuai keuntungan. Oleh sebab tidak mahu terus membiarkan peluang perniagaan Emas terlepas begitu sahaja serta melihat potensi kenaikkan harga pasaran Emas untuk jangka panjang. Saya telah mendaftar untuk menjadi agen Public Gold pada 22/09/10 iaitu selepas hari raya Aidilfitri....

Untuk pengetahuan anda semua, pada masa  saya menulis entry ini, harga jualan 10 Dinar ialah RM6482. Harga jualan pula ialah RM6158..... Berapa kenaikan ? Anda boleh sendiri...hehehe. 10 itu masih beada di tangan...hahaha

Oleh kerana itu saya ingin menasihatkan anda semua, supaya mendapatkan info emas yang secukupnya sebelum membeli Emas, supaya anda tidak tertipu. Anda boleh menghubungi saya untuk lock harga emas.

Jika Anda berminat untuk menabung dan juga berniaga Emas ( menjadi Tokey Emas ) hubungi saya segera, kerana tawaran untuk menjadi Agen Public Gold RM20,000 akan tamat pada 31/12/10.... Masa semakin suntuk ... Klik di sini

Untuk keterangan lanjut, Hubungi saya 

Seminar Emas TERAKHIR Bersama Syukor Hashim untuk tahun 2010

Monday, December 20, 2010
Assalamualaikum.

Perhatian untuk warga Pulau Pinang.
Seminar Emas oleh En. Syukor Hashim (Admin Jutawanemas.com ) akan diadakan di Public Gold Cawangan Lebuh Bishop. Maklumat lanjut adalah seperti berikut:

Seminar Emas bersama Syukor Hashim di Pulau Pinang

Tarikh   :  Rabu 22/12/2010
Tempat :  Public Gold Bishop Street Branch
                 No 84, Lebuh Bishop,
                10200 Pulau Pinang.


Untuk tempahan tempat:
             Muhammad Zaizulakmar Bin Zainuddin A0969 (019-4659076


Tempat adalah TERHAD.
Siapa cepat dia dapat, siapa lambat dia tak dapat...

Selamat Berkenalan dengan Emas.....


ASB kurang 8%?? Tukar simpan Emas, kenaikan 20-30% ... Lagi Masyukk

Saturday, December 18, 2010
Assalamualaikum...Salam Emas untuk semua...

PNB akan tutup sebarang urusniaga ASB dari 20/12/10 hinggalah 2/01/11.... depa nak kira Dividen + Bonus beb untuk tahun 2010!... Bagi mereka yang menyimpan dalam ASB pasti tertanya-tanya berapalah agaknya Dividen + Bonus dapat untuk tahun ni..... yang tidak ada simpanan ASB...cam biasalah.... buat donno jer :) hihi

Mari kita lihat data Dividen + Bonus dari tahun 1993 hingga 2009
  • 1993: Dividen = 9.00% , Bonus = 4.50% , Total = 13.50%
  • 1994: Dividen = 9.00% , Bonus = 4.50% , Total = 13.50%
  • 1995: Dividen = 10.00% , Bonus = 3.00% , Total = 13.50%
  • 1996: Dividen = 10.25% , Bonus = 3.00% , Total = 13.25%
  • 1997: Dividen = 10.25% , Bonus = 1.25% , Total = 11.50%
  • 1998: Dividen = 8.00% , Bonus = 2.50% , Total = 10.50%
  • 1999: Dividen = 10.50% , Bonus = 1.50% , Total = 12.00%
  • 2000: Dividen = 9.75% , Bonus = 2.00% , Total = 11.75%
  • 2001: Dividen = 7.00% , Bonus = 3.00% , Total = 10.00%
  • 2002: Dividen = 7.00% , Bonus = 2.00% , Total = 9.00%
  • 2003: Dividen = 7.25% , Bonus = 2.00% , Total = 9.25%
  • 2004: Dividen = 7.25% , Bonus = 2.00% , Total = 9.25%
  • 2005: Dividen = 7.25% , Bonus = 2.00% , Total = 9.25%
  • 2006: Dividen = 7.30% , Bonus = 1.25% , Total = 8.55%
  • 2007: Dividen = 8.00% , Bonus = 1.00% , Total = 9.00%
  • 2008: Dividen = 7.00% , Bonus = 1.75% , Total = 8.75%
  • 2009: Dividen = 7.30% , Bonus = 1.25% , Total = 8.55%
  • 2010: Dividen = ????% , Bonus = ????% , Total = ????%
Anda rasa berapa  Dividen + Bonus tahun ni ????... mmmm anda boleh teka... haha

Saya ada juga menyimpan di dalam ASB, sebab UTAMA menyimpan di dalam ASB ialah kerana dividen + bonusnya yang tinggi dan ianya juga dijamin oleh kerajaan.

Sejak saya berkenalan dengan Emas Pelaburan, saya melihat kenaikan harga Emas tahunan  yang jauh lebih tinggi iaitu 20-30% setahun.... Oleh itu, saya sudah jatuh cinta dengaan Emas.! :) Sebabnya mudah! Ia kerana Kenaikan harga Emas adalah lebih tinggi daripada ASB... dan ianya tidak dapat dinafikan..

Jadi Jika Dividen + Bonus ASB kurang daripada 8% ... salahkah saya jika beralih arah kepada Emas Pelaburan???

Untuk Menabung Emas, Anda boleh menghubungi saya :)

Emas lebih Terjamin : Tun Dr Mahathir

Friday, December 17, 2010




AwaS! Emas Tipu! Danger...danger... danger,,,

Monday, December 13, 2010
Assalamualaikum. Diharap anda berada di dalam lingkungan kerahmatan Allah S.W.T.

Apa hal ni???Ada org jual Emas tipu ka???? hehe Sebenarnya rakan-rakan yang baru berjinak-jinak dan mendapat maklumat dengan Emas pasti akan bertanya "betul ker Emas yang ko jual ni", " Macammana kalau Emas ni tak tulen",

Berbalik kepada Emas Tipu, Ianya bermaksud penipuan yang di lakukan oleh individu @ kumpulan dengan  menjual emas yang mempunyai ketulenan emas yang berbeza. Harga Emas 999 adalah lebih mahal daripada Emas 916. Ataupun logam yang telah "disolekkan" dan dijual dengan mendeclarekan sebagai Emas 999 ataupun 916 ( Emas Celup ). Biasanya dijual dengan harga di  bawah pasaran.

Kenapa apa anda mudah ditipu??? Sebabnya:
a. anda bukan  pakar mengenai Emas yang boleh menguji ketulenan Emas.  Alat menguji Emas pun tak pernah tengok! hahaha betul tak?

b. teruja nak beli Emas murah.... nafsu nak kaya cepat! :)  Yang ni ramai.... hehehe

Jadi, macammana nak mendapatkan Emas yang betul-betul tulen?

Senang saja beli  dengan Public Gold
Macamana tu?
Beli dengan saya.
Sebab Apa?
Saya ialah Authorised Public Gold Dealer.
Kenapa?
Produk Public Gold ada sijil ketulenan yang  di sahkan oleh Certified Assayer
Lagi?
Anda boleh pajak d Ar Rahnu Agro Bank.
Kenapa Ar Rahnu ?
Sebab Emas tu memang Tulen! Beratnya adalah sama dengan berat yang dituliskan pada sijil ketulenan.
Bagaimana boleh menghubungi Tuan.
Call saya 0194659076 zaizul ( 24 jam sehari ) untuk lock harga.


Jangan malu-malu ya....
Setiap pertanyaan, saya akan menjawabnya sebaik mungkin.

Menarik:! Dapatkan Personal Budget Planner PERCUMA

Sunday, December 5, 2010
Assalamualaikum.

Off topik sikit. hahaha kenapa Zaizul??? hehe sebab Petrol dah naik, Diesel naik, gula naik, LPG pun naik..... 
Semua tu barang keperluan..... Peniaga memang tidak akan  mampu berbuat apa-apa... Kenaikan harga  barang pasti berlaku....  Kekuatan duit fiat semakin merosot! Kadar Inflasi  pasti meningkat.... sekarang sudah 4%, kemungkinan besar kadar inflasi pasti juga meningkat dan meningkat....huhu :(   sedihnya....

Oleh kerana itu, Saya ingin berkongsi dengan anda untuk menyusun kembali perbelanjaan anda.... Sementelahan pula dengan kedatangan Tahun Baru 1432H... dan juga Tahun Baru 2011M....

Cuma saya ingin anda fikirkan, adakah anda masih ingin menyimpan duit fiat (kertas) yang pasti kehilangan kuasa belinya.... ? Emas adalah penyelesaian semua ini. Emas, Penyimpan Nilai yang baik, Menabung Emas anda dapat meningkatkan kembali kuasa beli, pahala pun dapat. Ini kerana ianya adalah Sunnah Nabi. 

Untuk mendownload  Personal Budget Planner, sila klik disini. Ianya dalam format Excel dan bukan milik saya.  Saya dapat pun dariapada rakan saya. Saya cuma berkongsi dengan anda semua sahaja. Semoga Allah memberikan pahala kepada empunya email.... salimtm@gmail.com. atas ilmu yang memberi manfaat ini Amin.

Jika anda berminat Menabung Emas, Hubungi saya 

Peluang Menjadi Tokey Emas dengan 20K SAHAJA

Saturday, December 4, 2010
Assalamualaikum.

Anda berpeluang menjadi Dealer Public Gold. TAWARAN Terhebat sehingga akhir bulan ini ( Disember 2010 SAHAJA) 



Kelebihan menjadi Dealer Public Gold:

a. Modal 20K yang rendah.

b. Modal 20K tu kesemuanya untuk beli Produk Public Gold, ( Jongkong Emas, Dinar Emas, Silver dan Barang Kemas Public Jewellery )

c. Tiada yuran keahlian.

d. Tiada yuran pembaharuan. Anda jadi Dealer seumur hidup.... best tak?

e. keuntungan menjual 1.5%

f. Keuntungan daripada sebarang kenaikan  harga Emas dengan harga " We Buy"

g. keuntungan beli balik 5-6% dengan harga "We Buy"

h. Beli harga enas dengan "We Sell " Jual harga emas harga "We Sell"... bukan harga "We Buy"


dan Bonus
Saya akan menyiapkan satu blog blogspot kepada anda secara PERCUMA hanya untuk ahli geng MyPublicGold sahaja.....

Untuk keterangan lanjut sila hubungi

Anda boleh download borang untuk menjadi Pengedar disini


Menabung Emas Pelaburan ialah Pendapatan Pasif

Thursday, December 2, 2010
Assalamualaikum.


Lama dah saya tak update entry untuk blog ini. Rasa macam tak best pulak.... huhu. Mungkin disebabkan kesibukan dengan tugas hakiki yang perlu dilaksanakan dengan segera.... blog ini telah terabai.... Sedih lak...:(
Sebenarnya jika anda telah pernah melawati blog saya ini.... ianya telah berwajah baru.....:)

Harga Emas naik lagi....Yahooo ! Ini membuatkan kesedihan ini terubat,,:) Pendapatan Pasif ? Macam pernah di dengar, tapi di mana ya?  Pendapatan Pasif ialah pendapatan yang memerlukan pelaburan awal terlebih dahulu dan kemudiannya terus mendapat pendapatan berterusan lagi dan lagi. hahaha...


Contoh pendapatan pasif ialah membuat produk digital seperti Ebook, melabur dalam ASB, merekacipa produk inovasi yang boleh dikomersialkan, mencipta lirik lagu , pendapatan daripada rumah-rumah sewa dan banyak lagi.... best.. best..best... pakcik kayoo!

Menabung Emas Pelaburan  termasuk dalam Pendapatan Pasif juga ker? Jawapan saya ialah Ya... Memang pendapatan pasif ! Di disebabkan kita telah melabur sejumlah wang untuk menabung Emas. Menabung Dinar Emas ( 1 Dinar, 5 Dinar @ 10 Dinar ) ataupun Jongkong Emas ( 20g, 50g, 100g ) Kenaikan Harga Emas yang semakin meningkat menyebabkan anda goyang kaki....... kan kan kan?

Bila keadaan mendesak barulah diguna tabungan Emas anda itu. Samaada dijual sedikit demi sedikit ataupun dipajak di Agro Bank.  Kita kena ingat Emas ialah Pelaburan Jangka Panjang. Maksudnya Menabung Emas semestinya di simpan lama lama. Bukan beli harini, esok teruih nak jual. Sebab apa nak jual? Sebab 20min sekali menonton harga Emas tiap-tiap hari lak tu..... turun ke naik....? :) Saya nasihatkan anda bertenang..... cool down. Kenaikan dan Penurunan harga Emas amat merbahaya untuk rakan-rakan yang mempunyai sakit jantung.... Awas Ya!

Bila anda telah mula menabung Emas, pejam mata jer. Tunggu kenaikan Emas untuk jangka panjang. Tapi bila duit ditangan sudah ada. Anda boleh ler menonton harga Emas untuk mendapatkan harga terbaik. Hubungi saya di talian 019-4659076 untuk lock  harga. Emas insyaallah tidak menghampakan.... Kenaikan Emas adalah tinggi berbanding dividen ASB iaitu 20%-30% setahun. ASB anda cuma dapat dalam 7.5-8% sahaja...

Graf diatas ialah graf kenaikan emas dari bulan Januari 2010 hinggalah hari ni . Bagaimana nak kira peratus kenaikan harga Emas untuk tahun ini setakat hari ini? Senang saja. Maklumat yang kita dapati ialah:
harga Emas 1hb    Januari 2010  = 1097/oz
harga Emas 2hb Disember 2010 = 1389/oz

Pengiraannya ialah:
                               1389 -1097    X   100%
                                     1097             
Berapa jawapannya????
Jawapannya ialah  26.6 % hehehe Best tak pendapatan pasif ni ?

Untuk menjadikan Emas sebagai Pendapatan Pasif..... hubungi saya di talian 019-4659076 zaizul.
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit....

Inflasi dan kaitan dengan Emas..... Ada ker?

Monday, November 1, 2010
Assalamualaikum

Inflasi ? Pernah dengar tapi tak berapa fahamlah..... :)




Inflasi adalah sesuatu keadaan ekonomi di mana berlaku kenaikan harga (kebanyakan barang dan perkhidmatan) yang berterusan.

Untuk lebih memudahkan pemahaman.
Harga barang naik, tetapi kuasa beli pengguna semakin menurun. Bagaimana ya? Lihatlah Ibu-ibu yang keluar ke Pasar untuk membeli barang keperluan harian. Dulu dengan RM50, macam-macam yang dapat di beli ( katakan 12 jenis barang ). Tapi apabila inflasi meningkat..... RM50 (nilai yang sama ) hanya mampu membeli 8 jenis barang sahaja. Maksud disini ialah Nilai duit kita telah merosot! :(



Bagaimana terjadinya inflasi?
Inflasi terjadi disebabkan oleh kenaikan harga Minyak, harga barang-barang keperluan ( gula, gas, beras dan lain-lain ) juga kenaikan Tol oleh pihak berwajib. Tak percaya???? Lepas kenaikan Minyak... Inflasi juga akan meningkat, Kompom! :(

Bagaimana mengekang inflasi?
Mmmmmm agak-agak anda? Apa yer?????.......... EMAS! Ya anda mudah Faham! Saya suka, saya suka.... :)

Bagaimana Emas mengekang inflasi?  :) 

Begini, inflasi adalah disebabkan oleh nilai wang kertas yang semakin menurun kuasanya... Tabungan yang dilakukan antara Emas dan Wang kertas akan membuktikannya. Maksud saya ialah antara Menabung Emas dan Menabung Wang kertas.

Contoh yang diberikan ialah kos untuk mengerjakan haji... Ini sangat PENTING kerana Mengerjakan Haji ialah Rukun Islam yang Kelima. 



Pada tahun 2002, kos Haji adalah setara dengan 63 dinar emas. Manakala, pada tahun 2009 kos Haji hanya setara 21 dinar emas jika dibandingkan dalam Wang Kertas ( Ringgit). Wah! hebat betul sebanyak 66% kos Haji dapat dikurangkan. Tidak mustahil jika 21 dinar sekarang (2010) jika disimpan selama 5 atau 6 tahun akan datang sudah cukup untuk membiaya 2 orang bakal haji.

Kepada sesiapa merancang untuk menunaikan umrah atau haji dalam masa 5 tahun dari sekarang. Nah! simpanlah dinar Emas sekurang-kurangnya 3,4 keping setahun.

Kesimpulannya, Inflasi boleh di sebagai kenaikan harga barang dan perkhidmatan dan Emas ialah pelindung yang baik untuk membendung kenaikan Inflasi ini. :)

Jangan sampai anda ketinggalan dalam membendung inflasi.... Jom Menabung Emas....

(sumber: http://www.dinar2dirham.com/)

Bagaimana Mengira Spread harga Emas..?

Friday, October 29, 2010
Assalamualaikum.

Buat kali ini, kita akan belajar tentang Spread. Yang mana dah tahu, baguslah... Yang mana tak tahu.... jom layan saya... :)


Spread ialah perbezaan antara harga jualan dan harga belian emas. Samada harga untuk Public Gold mahupun Public Dinar mesti ada spread. Lagi rendah spread lagi bagus sebab anda dah mula buat untung!  :)

Harga jualan (We Sell) ialah harga yang syarikat atau institusi yang menjual emas gunakan semasa menjual emas kepada kita. Manakala harga belian (We Buy) ialah harga yang syarikat atau institusi yang menjual emas gunakan semasa membeli semula emas daripada kita.

Jadi, sekali lagi saya tekankan kalau anda nak beli emas, pilih institusi yang menjual emas dengan spread harga terendah adalah yang terbaik untuk anda. :) Dan institusi itu ialah Public Gold.... hehehe :) Kenapa? Tak Percaya?

Disebabkan harini harga Emas sudah mula nak menaik.... saya tunjukkan cara mengira spread pada hari ini. 29/10/10. :)

Formula untuk mengira Spread Emas
We Sell merujuk pada harga jualan Public Gold dan We Buy pula ialah merujuk pada harga belian oleh Public Gold. Oleh itu pengiraan spread untuk Public Gold, 20g ialah seperti berikut:

                                          Spread = 3046 - 2863   x  100%
                                                                2863
                                                      = 6.4%

Bagaimana pula Public Gold, 100g ??

                                             Spread = 15087 - 14333   x  100%
                                                                   14333
                                                         = 5.3%

Nampak apa yang berlaku???? Ya. Semakin berat Emas yang dibeli, semakin rendah Spreadnya.... maksudnya, lagi cepat anda membuat untung.... :) tak perlu tunggu lama! 

Oh ya! pernah terbaca  " Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%)"..... Inilah yang diperkatakan itu..... Ok... Nak latihan?? Latihan: Kira spread untuk Public Gold, 1Kg? :)


Untuk mereka yang merasakan Spread ini membebankan... Call saya untuk mengetahui cara mendapatkan untung yang lagi Cepat..... Di jamin Halal dan sah disisi undang-undang.

Produk Dinar Emas

Thursday, October 28, 2010
Assalamualaikum

Kali ini saya cuma ingin paparkan produk dinar Emas yang sangat laris dipasaran. Produk dinar emas tersebut ialah Public Dinar.

Untuk produk ini, 3 jenis dinar yang diurusniagakan iaitu

                    a. 1 Dinar
                    b. 5 Dinar dan
                    c. 10 Dinar

Bagaimana untuk LOCK?
1. Layari www.MyPublicGold.blogspot.com
2. Lihat sebelah kanan blog seperti di bawah

Anda perlu lihat We Sell untuk membeli daripada agen Public Gold. Seperti biasa Call untuk lock 019-4659076.
We Buy digunakan hanya apabila anda hendak menjual kepada agen Public Gold.Anda akan dapatkan arahan selanjutnya daripada saya.
Salam.... Jumpa lagi

Jika anda berminat menabung Emas. Hubungi saya:

Beli Emas.... Takut simpan dirumah??? Macammana?

Tuesday, October 26, 2010
Assalamualakum.

Apa khabar semua? Semoga kalian dilindungi dan dipelihara oleh Alllah S.W.T.
Zaizul saya nak beli emas, tapi tak tahu nak simpan kat mana? sebab apa, kawasan rumah saya ni tak berapa selamat.... lagipun, kami suami isteri bekerja. Kalau simpan kat rumah, takut orang masuk... habis ler...

Betul juga yer, takut orang pecah rumah!  Mmmmm...macamnilah pertama, cuba untuk menyimpan di rumah juga. :) Tekadkan semangat dan tawakkal kepada Allah,  simpan Emas di tempat yang tidak dijangka oleh bakal pencuri.... kat mana? mmmmm macam-macam tempat. ada... elakkan daripada menyimpan di dalam almari kerana SEMUA PEROMPAK tau tempat ni :).... kan kan kan...?

Cuba simpan di dapur.... tempat ??? Anda tentukan sendiri.... ( p/s: Saya tidak menyimpan Emas di kawasan dapur, HARAP MAKLUM! ). Jika anda membeli produk Public Gold, PASTIKAN Emas anda tidak disimpan sekali dengan Kad ketulenan Emas. Danger... Danger!


Ok tips seterusnya dari saya. Jika anda nak beli Emas juga, takut pegang emas, sila beli Emas Buku di Public Bank ataupun di Maybank. Anda tak perlu memikirkan dimana nak simpan Emas lagi. :) Selamat kan? :)

Jika anda menyimpan Emas Public Gold, cara lain ialah  dengan menyimpan emas di Safe Deposit Box. Ianya ialah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh Bank untuk menyimpan barang-barang berharga. Apa yang perlu anda lakukan hanya membayar kos sewa setiap tahun. Antara bank yang menyediakan perkhidmatan Safe Deposit Box Maybank , EON Bank , Public Bank , CIMB Bank.


Satu lagi kaedah ni.... simpan di  Ar-Rahnu Agro Bank, sambil simpan, pinjam duit sekali. 2 dalam 1. Hehehe cam syampu pulak..... :) Pajak ler ceritanya. Kalau bagi Ar-Rahnu ‘pegang’ takpe. Tu dah boleh di kira sebagai ’safety box’ anda secara tak langsung. Tapi INGAT! Setiap pinjaman di Ar-Rahnu yang melibatkan Bank, Nama dan No. Kad Pengenalan anda akan direkodkan di Bank Negara Malaysia iaitu CCRIS.  Oleh itu JAGALAH pinjaman gadaian anda supaya rekod anda sentiasa BERSIH.


Sekarang.... Nak simpan dimana? mmmmmmmmmm tepuk dada, tanya selera... dok gitu?


Setakat ini saja perkongsian Ilmu Emas yang tidak seberapa ini. Diharap anda semua mendapat manfaat daripada apa yang cuba saya kongsikan.

Jika anda berminat menabung Emas secara kecil-kecilan ataupun besar-besaran. Hubungi saya:
                                   www.MyPublicGold.blogspot.com

Pernah beli Emas tapi Dapat BUKU saja?

Thursday, October 21, 2010
Assalamualaikum..... Semoga anda dirahmati dan dilindungi oleh Allah S.W.T.

Emas BUKU? Apa tu? tak pernah dengar pun! hehe :) Ceritanya begini, seorang perempuan telah membayar sejumlah wang untuk membeli Emas, dia telah berjaya membeli Emas tersebut dengan jayanya.... tetapi SAYANGNYA dia tidak dapat memegang dan menyimpan Emas itu, sedangkan apabila sesorang itu memegang Emas, dia pastinya akan merasakan dirinya ORANG KAYA. BARU..... :) Kenapa ? tak percaya?  Kalau nak percaya, belilah Public Dinar ataupun Public Gold.... pegang tiap-tiap hari :) Aura itu pasti mari..... hihi

Beli Emas dapat Buku, saya panggil Emas Buku, saya ulangi Emas Buku..... Beli Emas cuma dapat Buku Akaun Simpanan Emas..... haha ... tak payah pening atau risau nak simpan dimana emas tu...  :)
Di mana membeli Emas buku ni tadi? Oh ya. di Public Bank..... namanya pun dekat-dekat dengan Public Gold.   Sebenarnya Public Bank telah  menyediakan perkhidmatan akaun pelaburan emas  (Gold Investment Account). Ianya satu perkhidmatan yang menawarkan pembelian Emas berpandukan turun naik Harga Emas Dunia.

Ok. Mari kita lihat kebaikan Emas Buku. ( Akaun Simpanan Emas )
1. Mengikut harga pasaran Emas Dunia.
2. Penyimpan tidak perlu risau hendak simpan "Emas" lagi.

Keburukan Emas Buku. ( Akaun Simpanan Emas )
1. Tidak dapat memegang Emas sendiri.
2. Tidak boleh dipajak.
3. Urusniaga hanya pada waktu perbankan sahaja.
4. Hanya "laku" di  semua cawangan Public Bank sahaja, tidak bank lain.
Terdapat sebuah lagi bank yang menawarkan Akaun Simpanan Emas iaitu MAYBANK  dengan GOLD SAVING PASSBOOK ACCOUNT (GSPA) anda boleh mendapat maklumat disini.

Mana lebih baik? Emas Fizikal @ Emas Buku ?


Mana mau beli Emas Fizikal? Call saya:

Sumber: www.Jutawanemas.com

Zaizul ! Macammana Nak Lock Harga Emas????

Wednesday, October 20, 2010
Assalamualaikum.

Hehehe Nak Lock harga Emas? Ingatkan nak Lock Alarm Motor klik disini. Ok..ok... Lock harga emas..... hehe.

Saya nak tanya.... sebab apa nak Lock harga Emas ? Sebab harga Emas tengah murah... :) bagus-bagus otak bergeliga.... Buy low, Sell High...... Semua orang matlamat bila beli emas, paling tertinggi makamnya ialah buat Untung , buat Untung , buat Untung.... :) kan???



Maksud Lock harga Emas ialah kita kunci harga Emas tersebut sebarang turun naik harga selepas Lock, tidak diambil kira, katakan Anda berpuashati 10 Dinar pada waktu 12.30am 20/10/2010 iaitu RM6212. Setelah Lock, anda perlu bayar RM6212 sahaja, walaupun waktu anda bayar, harga telah mencecah RM6300. Ha... ader faham? senang jer tu... :)

Untuk melihat harga terdapat 2 cara yang popular.

Pertama : Melihat harga di laman web www.MyPublicGold.blogspot.com @ pun di www.PublicGold.com.my dan www.PublicDinar.com.my

Kedua : Melalui sms.... yang ni cuma perlu ada kredit... setiap sms yang dihantar dikenakan charge 30 sen sahaja.


Anda akan mendapat harga We Sell dan We Buy...... Untuk membeli ambil nilai We Sell sahaja. Kadang-kadang masalah juga bila TERambil nilai We Buy... maklumlah harga murah, siapa x mau kan.....  Untuk lebih mudah perkataan "We" digantikan dengan "Public Gold" kan lebih mudah??  "Public Gold Sell dan Public Gold Buy"

Harga cantik dah dapat... Lock harga dengan saya... sms saya 019-4659076 Zaizul. Saya akan balas sms anda beserta dengan cara pembayaran sesegera yang mungkin.

Cukuplah sampai di sini dulu :)

aDios
zaizul
019-4659076

Shopping Public Gold 24 jam sehari.

Tuesday, October 19, 2010
Assalamualaikum.

Apa khabar semua? Hari ni saya berhajat untuk berkongsikan faktor-faktor yang perlu diberi pertimbangan untuk kita menyimpan Emas Pelaburan.

Yang pertamanya Pembelian yang boleh dilakukan 24jam sehari. 

Harga Emas Dunia ini boleh dilihat grafnya di www.MyPublicGold.blogspot.com  sebelah kanan :)

Apabila tengok graf tu ANDA DAH TAHU EMAS NI DALAM TREND meNAIK @ MEnurun :)

Jika anda scroll bawah lagi anda akan dapat lihat harga Public Gold untuk Jongkong 999 iaitu 20g, 50g, 100g dan 1kg beserta harganya
dan scroll bawah lagi anda akan dapat lihat harga Public Dinar untuk EMAS 916  iaitu 1 Dinar 5 Dinar dan  10 Dinar dengan harganya.

Take note bahawa harga Emas yang anda idamkan ini akan berubah setiap 20minit . Maksudnya, jika anda sudah berhajat untuk membeli dan menyimpan emas pelaburan, kena tengok harga terkini pada bahagian We Sell..... Contoh anda hendak menyimpan 5 Dinar.... Ambil harga We Sell 5 Dinar iaitu RM3184   :)

Setelah berpuashati..... LOCK harga tersebut contoh RM3184 dengan call saya 019-4659076. Saya akan berikan arahan selanjutnya daripada saya. ( Nanti saya berilah no akaun Maybank saya ) :)

Biasanya pembayaran hendaklah dijelaskan 1 1/2jam selepas LOCK harga.

Deposit 50% dikenakan untuk pembelian melebihi RM5000.00. 
[Caj 5% dikenakan untuk pembatalan pembelian].....


Jadi berbalik kepada Pembelian yang boleh dilakukan 24jam sehari. Lihat! Anda boleh shopping Emas walaupun pada pukul 3.33pagi.... :) Waktu tu for sure Tokei kedai emas dah pun "lena diulik intan."...:)


Faktor-faktor lain ya? kena tunggu ler posting yang seterusnya.... Tunggu....
P/S: Tips untuk mengetahui emas turun atau naik ialah melalui laman sosial Facebook. caranya, anda boleh add otai-otai Emas Pelaburan  seperti Sifu Syukur Hashim(www.jutawanemas), Mohd Fazli (www.pokli.com), Amir Firdaus (www.inspirasiemas.com ), Hasfarizan (www.geng916.com) Noh Nik Wan (www.perniagaanemas.com)..... juga  saya.....zaizul (www.MyPublicGold.blogspot.com)  Kami akan TRIGGER anda....... !    :)


zaizul
019-4659076
www.MyPublicGold.blogspot.com